Îngrijire piele în sezonul rece de iarnă. Cum & cu ce?

Iarna se apropie cu desaga plină de vreascuri, sărbători, peisaje din poveste – cu puțin noroc, și multe alte minunății cu iz de scorțișoară. Și aproape la fel de inevitabile sunt și tenul uscat, buzele crapate, pielea mâinilor uscată și iritată, părul tern etc.

Există desigur câteva modalități simple de a evita toate aceste neplăceri invernale. Sunt acele soluții la îndemână, pentru care, dacă vei începe să le aplici imediat, te vei felicita la un moment dat în viața ta. De exemplu, niște mănuși potrivite, o căciulă și un fular generos, pot fi primul și cel mai simplu pas spre salvarea tenului și a mâinilor de efectele vremii reci. În afară de confortul pe care ți le oferă, aceste accesorii produc și efecte pe termen lung, deci nu ezita să le folosești – nu ai nici un motiv să te lipsești de ele.

Hidratarea & regenerarea

Acestea fiind spuse, să trecem la chestiunile serioase. Și anume – hidratarea! Iarna e nevoie de multă hidratare. Hidratarea corpului în general și a pielii în special este hotărâtoare pentru aspectul și sănătatea epidermei pe timp de iarnă. Iarna, tenul și pielea mâinilor nu fac față schimbărilor bruște și radicale de temperatură, iar frigul distruge bariera de proteție a tenului și nu permite pielii să se refacă.

  • O idee bună ar fi să contracarezi cu o cremă hidratantă pe bază de ulei (nu pe bază de apă), cu care să-ți tratezi tenul de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara (ideal ar fi să-ți hidratezi tenul după fiecare spălare)
  • Pe corp poți folosi creme naturale, unturi de corp sau uleiuri de corp, care lasă o peliculă uleioasă subtilă pe piele oferindu-i astfel protecția necesară.
  • Pentru cazurile în care ai ajuns la arsuri, degerături sau chiar răni e bine să folosești o cremă hidratantă și regeneratoare foarte puternică
  • Băile hidratante pot face minuni! Adaugă câteva picături de ulei esențial sau ulei natural de corp concentrat în cada pregătită pentru baie. Mai comod și mai spectaculos e să folosești bombe efervescente de baie.
  • Măștile hidratante pot fi de mare ajutor, atât pentru un ten uscat,cât și pentru un ten gras. Folosește măști naturale de noapte, sau chiar măști făcute în casă, din ingrediente la îndemână – avocado, aloe vera, suc de portocale, banane și miere pentru ten gras și unt de shea, ulei de cocos, castraveți – pentru ten uscat.
  • Ai grijă de mâinile tale. Pe timp de iarnă e important să folosești săpunuri care nu usucă pielea. Săpunurile naturale Endea sunt realizate cu ulei în exces tocmai pentru a nu usca pielea. Alege săpunurile cu adevărat naturale și evită soluțiile de igienizare care conțin alcool.

Un alt tratament important pe timp de iarnă este exfolierea. O exfoliere blândă cu ajutorul unei creme exfoliante naturale, va înlătura celulele moarte de pe ten și va ajuta la o hidratare mai eficientă a acestuia. Este important ca metoda de exfoliere folosită să fie cât mai blândă cu putință. Nu sunt de neglijat nici măștile exfoliante, cu condiția ca acestea să conțină doar ingrediente naturale.

Exfolierea și hidratarea sunt tratamente obligatorii și pentru călcâiele crăpate – un fenomen comun pe timp de iarnă.

S-ar putea ca iarna geroasă să-ți schimbe mai multe obiceiuri de îngrijire personală, dar toate aceste schimbări sunt benefice și pot rămâne cu încredere în arsenalul tău personal pentru toate anotimpurile. De exemplu demachiantul. Cele mai multe soluții demachiante conțin alcool. Un ten sensibil va resimți cu siguranță, mai ales iarna, efectul de uscare a pielii cauzat de alcoolul din demachiant. Un demachiant pe bază de uleiuri naturale este infinit preferabil.

Părul ridică și el câteva chestiuni arzătoare odată cu primele zile mai friguroase. Un păr tern, uscat și cu fire subțiate este o priveliște obișnuită pe timp de iarnă. Dacă îți poți permite luxul, ar fi ideal să te poți lipsi de foen în sezonul rece, ori acesta usucă și mai mult părul. O altă soluție ar fi să folosești măști hidratante pentru scalp și uleiuri naturale la coafare.

În final, nu uita să folosești balsam de buze de fiecare dată când ieși din casă. Un balsam pe bază de ulei este protecția optimă pentru buzele tale, iar dacă mai adaugi și o aromă apetisantă, iarna se colorează instantaneu.

Cui i-e frică de iarna cea grea? Nouă nu! Suntem atât de bine înarmați cu informații și substanțe uleioase, încât vom rămâne mătăsoși și proaspeți toată iarna și o bună parte din primăvară!