Menu
Your Cart

Ingrediente naturale

Ingredientele folosite sunt uleiuri naturale certificate calitativ, de import Germania. O mare parte dintre ele sunt şi certificate organic. În dreptul ingredientelor de la fiecare produs este marcat, după caz, cu una sau două steluţe, dacă acesta este organic şi/sau presat la rece.

Ulei de avocado (Persia Americana)

Este obţinut din pulpa fructului crud de avocado, fiind un ulei incolor si cu un miros bland. Prin proprietăţile sale este unul dintre cele mai active, mai eficiente ingrediente folosite în cosmetica naturistă. Are un efect terapeutic. Conţine proteine, aminoacizi şi o cantitate ridicata de vitamine A, D şi E. Ca urmare acest ulei nu are numai calităţi hidratante dar şi curative regenerând celulele, făcând pielea mai moale şi mai sănătoasă, inclusiv pielea scalpului. Conţine: gliceride, ale acizilor graşi (olei, linoleic,miristic, palmitic), vitamina A, lecitină. Uleiul de avocado catifelează, protejează pielea împotriva uscării, fiind foarte bine absorbit (are un grad foarte mare de penetrare a ţesutului). E folosit pentru tratarea acneelor şi a dermatitelor pentru că accelerează procesul de vindecare a pielii. Este recomandat şi în cazul tenului matur, în curs de îmbătrânire, regenerând pielea şi având un efect pozitiv asupra ridurilor. Are un efect emolient în cazul ţesuturilor întărite, neelastice. Se mai foloseşte şi în aromaterapie fiind un ingredient foarte utilizat în masajele de relaxare.

Ulei de ricin (Ricinus Communis)

Este un ulei usor galbui obtinut prin presarea la rece a semintelor de ricin.Uleiul de ricin are un conţinut ridicat(~87%) de acid ricinoleic. Ca urmare are o vâscozitate mai mare. La fel ca uleiul de jojoba sau uleiul de măsline, uleiul de ricin actioneaza ca un umectant, atragând şi reţinând umiditatea din asta derivând şi foarte buna sa utilitate pentru producţia de şampon şi săpun. Mai mult, acest ulei stimulează creşterea părului. Are multiple alte întrebuinţări: îndepărtarea negilor, hidratarea pielii sensibile, iritate sau îngroşate, cu bătături. Are efect împotriva unghiilor casante ca tratament de fortificare împotriva exfolierii acute. În cantităţi mari însă poate cauza şi moartea datorită toxalbuminei din componenţă (consumul a 10 seminţe poate cauza moartea unui adult în 3-4 zile).

Unt de cacao (Theobroma Cacao)

Este o grasime saturata solida, usor galbuie, obţinuta din aceleaşi boabe din care se obţin şi ciocolata şi cacaoa, fiind de fapt un coprodus al ciocolatei. Cel mai pur unt de cacao are un miros puternic de ciocolată care cu timpul dispare aproape în totalitate. Folosit ca atare untul de cacao nu se absoarbe foarte uşor. Tocmai de aceea untul de cacao este folosit în combinaţie cu alte uleiuri cum ar fi cel de măsline, jojoba, avocado etc. Conţine gliceride ale acizilor oleic, stearic,palmitic si linoleic, antioxidanţi naturali, printre care vitamina E. Aceşti antioxidanţi îi conferă efect anti-îmbătrânire. Este cunoscut şi pentru efectele sale de hidratare, formând un strat protector la suprafaţa pielii ce reţine umiditatea. Ca urmare e recomandat pentru pielea uscată sau cu riduri. Untul de cacao asigură şi o brozare naturală şi uniformă, fiind un factor natural de protecţie UV. Nu în ultimul râmd stimulează sistemul imunitar şi contribuie la prevenirea cancerului de piele.

Ulei de cocos (Cocos Nucifera)

Este o grasime alba semisolida extrasa din miezul uscat de nucă de cocos. Este recomandat pentru persoanele cu pielea extrem de uscată. La fel ca untul de cacao formează un strat protector care reţine umiditatea la nivelul pielii, împidicând desidratarea ei.

Ulei de cânepă (Cannabis Sativa)

Uleiul de canepa e obţinut din seminţele plantei Canabis Sativa. Cannabis Sativa nu are nicio legatura cu Marijuana si este pacat ca tocmai cei care folosesc produsele din canepa industriala sa faca o legatura intre cele doua plante, in loc sa explice diferentele majore. Se cultivă legal, în scop comercial in Europa, Canada Rusia, India si China, DOAR in SUA fiind interzisa cultivarea din 1937. Canada a legalizat cultivarea generala, nu experimentala inca din 1998 fiind astazi una din tarile care cultiva cea mai mare suprafata de canepa pentru seminte (si nu fibra pentru tesaturi) Unii activişti consideră că interzicerea cânepei e strâns legată de faptul că reprezintă o ameninţare pentru industria lemnului şi a fibrei sintetice. Cânepa are calităţi remarcabile: un acru de pământ poate produce de 4 ori mai multă hârtie decât un acru de copaci. Fibra de cânepă este mult mai puternică decât cea de bumbac şi poate fi folosită şi pentru obţinerea hainelor de o calitate superioară. Spre deosebire de bumbac, cânepa nu necesită climat cald şi multă umiditate. Poate să crească până la o înălţime de 3-6 metri ("din informatiile noastre nu am intalnit inaltimi mai mari de 2.5 m, nici chiar la canepa pentru fibra, în decurs de 4 luni, când poate fi recoltată"), în timp ce copacii necesită spaţiu mult mai întins de cultivare şi 20-50 de ani până la maturitate. Bumbacul necesită pesticide în timp ce cânepa, neavând probleme cu insectele şi buruienile nu trebuie tratată cu chimicale. Cânepa generează mult mai multă biomasă decât orice altă plantă cultivată şi poate fi convertită într-o sursă sigură, curată, regenerabilă de energie. Unii se intrebau dacă uleiul din seminţe de cânepă industriala are proprietăţile halucinogene ale frunzelor plantei marijuana, cu continut crescut de THC. Răspunsul este NU. Aceste proprietăţi derivă de la compusul numit tetrahidrocannabinol (THC) ce se găseşte în răşina din etapa de înflorire a plantei, înainte ca seminţele să ajungă la maturitate pentru a fi recoltate. În momentul în care seminţele sunt coapte producţia de răşină este foarte scăzută.

"Canepa industriala, mai precis semintele produse de canepa industriala, au un continut minim de THC, din experienta noastra in ultimii 4 ani cel mai des sub 5 ppm, maxim 10 ppm ceea ce reprezinta 0.0005% respectiv 0.001%. Acesta este minim, insa nu putem afirma ca este inexistent. Limita legala pentru cultivarea canepei industriale in Europa este < 0.2% la planta. De aici se deduce ca semintele canepei industriale au un continut de THC mai mic decat planta canepei industriale, care la randul ei are un continut mult mai mic decat soiurile de marijuana care au un continut de cateva procente ajungand chiar la 20% THC."

Uleiul din seminţe de cânepă este uleiul ce nu contine niciun mg de proteine, doar grasimi fiind 100% ulei. Nu se poate folosi la gatit deoarece la fierbere sau prajire acizii grasi esentiali polinesaturati omega 3 si omega 6 se transforma in acizi grasi trans care pot avea efecte negative asupra sanatatii. Poate fi folosit pentru consum cât şi la obţinerea cosmeticelor. "Conţine acizi graşi: alfa linolenic, linoleic si oleic (în proporţie de 88% din totalul de acizi graşi), vitamina E si clorofila. Ca urmare uleiul se absoarbe uşor, având calităţi hidratante pentru pielea uscată şi vindecând arsurile uşoare. Alte calitati ale uleiului de cânepă sunt: antiinflamator, poate scadea colesterolul, amelioreaza dermatitele, accelerează metabolismul şi ajută la arderea grasimilor, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal, stimuleaza sistemul imunitar si protejeaza sistemul nervos."

Informaţiile între ghilimele sunt obţinute de la doamna Delia-Simona Foltut - Coordinator of Customer Services and Logistics la producătorul de ulei din cânepă, Cannah din Salonta, judeţul Bihor. Îi mulţumim pe această cale pentru ajutorul acordat.

Ulei de nuci de macadamia (Macadamia Ternifolia)

Provine din nucile pomului de macadamia, pom redus ca mărime ce era cultivat doar în Australia. Acum se cultivă şi în Indonezia şi Hawaii unde solul vulcanic este ideal. Este obţinut prin presarea la rece a nucilor de macadamia. Uleiul este o sursă bogată de acid oleic( ~60%) si palmitoleic (~20%), acid ce se aseamănă cu sebumul (grăsime secretată în mod normal de pielea omului). Are o culoare aurie, o textură uşoară fiind absorbit extrem de uşor de piele. Catifelează şi pielea cea mai uscată (matură), nelăsând nici o senzaţie grasă pe piele. Se recomandă în tratarea cicatricelor, arsurilor solare şi a altor afecţiuni ale pielii.

Ulei de floarea soarelui (Helianthus annuus)

Este un ulei de culoare galben pal si cu un gust characteristic de seminte. Floarea soarelui este originară din partea vestică a Americii de Nord. Uleiul se obţine din seminţele de floarea soarelui. Are proprietăţi terapeutice şi se poate folosi în tratarea bronşitelor, sinuzitelor, bolilor de piele, reumatismului sau hemoroizilor. Pentru efecte sporite se poate combina cu alte uleiuri terapeutice. În aromaterapie are rol de ulei de bază. Conţine vitamina A şi D, calciu şi fier. Mai conţine şi vitamina E care este un antioxidant ce neutralizează radicalii liberi din organism şi reduce simptomele poliartritei reumatoide, cancerului de colon sau astmului bronşic. Conţine şi seleniu care ajută la regenerarea celulelor sau magneziu care ajută la sănătatea oaselor şi muşchilor, calmează nervii, reduce tensiunea arterială mare, reduce riscul de accident vascualr cerebral şi de atac de cord. In industria cosmetica uleiul de floarea soarelui este foloosit in produsele de ingrijire a parului si a tenului.

Unt de shea (Butyrospermun parkii)

Untul de Shea se obtine din nucile arborelui African-Karité, arbore care incepe sa rodeasca dupa aproximativ 15 ani. Are un conţinut ridicat de vitamina A, E şi F. Ca urmarea, ajută la regenerarea celulelor având efect antiîmbătrânire. Totodată, datorită proprietăţilor de hidratare, este foarte recomandat mai ales iarna oferind o protecţie foarte bună împotriva vântului. Este ideal pentru tenul uscat. Este foarte util în industria cosmetică datorită calităţilor multilaterale (tratează piele uscată, vergeturi, eczeme, arsuri de la soare, înţepături de insecte, riduri şi semne de îmbătrânire sau piele crăpată afectată de frig). Oferă un factor de protecţie foarte bun (SPF ~ 6), abilitatea de a bloca razele solare datorandu-se continutului de acid cinamic.

Ulei de susan (Sesamum Indicum)

Susanul este una din plantele cel mai vechi cultivate(~4000 de ani). Uleiul de susan se obţine prin presarea la rece a seminţelor de susan. Conţine aminoacizi, lecitină, calciu, magneziu, fosfor, bogat în vitamina E şi complexul B. Este bogat in acid linoleic si oleic. Conţinând o cantitate ridicata de acizi graşi nesaturaţi (sesamoleic, sesamine şi sesamol) are foarte bune calităţi antioxidante. Ajută în ameliorarea oboselii. Are proprietăţi calmante, liniştitoare, de ecranare solară prevenind efectele nocive ale expunerii la soare (protecţie UV). Este un foarte bun hidratant, întârziind procesul de îmbătrânire al pielii dar şi un foarte bun emolient.

Ulei de arahide (Arachis Oil)

Este de origine sud-americană. E foarte bogat în proteine, vitaminele A, B şi E, acizi graşi (mono şi poli) nesaturaţi (Omega 3). Are un efect reconfortant de netezire a pielii, hidratând şi catifelând în acelaşi timp.

Ulei de palmier (Elaeis Guineensis)

Este originar din Africa unde există şi acum plantaţii sălbatice de palmier. Se obţine din partea cărnoasă care înconjoară sâmburele prin zdrobire şi presare. Este foarte uşor absorbit de piele, fiind o foarte bogată sursă de vitamina A şi E. Faptul ca are multă vitamina E îl face un foarte bun antioxidant. Cu un continut de ~40% acid palmitic si ~44% acid oleic, uleiul de palmier este un ingredient de bază în obţinerea săpunurilor de calitate superioară.

Ulei de măsline (Olea europaea)

Uleiul de masline este un ulei galben verziu obtinut prin presarea la rece a maslinelor. Este un ulei hidratant, ce atrage umezeala externă, o reţine formând un strat care lasă pielea să respire dar în acelaşi timp împiedică pierderea umidităţii interne. Diferenţa dintre uleiul de măsline şi produsele chimice utilizate cu acelaşi scop (de păstrare a umidităţii interne) este că acest produs nu perturbă funcţia naturală a pielii de a transpira. Astfel pielea e capabilă să respire în continuare şi să elimine sebum sau să sedimenteze spre exterior straturile de ţesut mort. Este bogat în vitamina A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi graşi nesaturaţi şi trigliceride.

Ulei din germeni de grâu (Triticum Vulgare)

Este un ulei de culoarea mierii bogat în vitamina A, D (ajută la asimilarea calciului), E (luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele grăbind îmbătrânirea), B1, B2, B3, B6, F, acizi graşi esenţiali, proteine, minerale, lecitină. Ajută la formarea celulelor pielii şi hidratează pielea uscată, matură. Este foarte bun pentru arsuri, cicatrice, vergeturi, reparând pielea deteriorată. De asemenea, un alt efect al acestui ingredient e îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Folosit in industria cosmetica in produsele de ingrijire a parului si tenului.

Ulei de jojoba (Simmondsia Chinensis)

Este un ulei folosit de secole de amerindieni. Creşte în zonele cele mai aride ale lumii (SV Americii de Nord, Argentina sau Israel)., fiind obţinut prin presarea la rece a boabelor de jojoba (este o ceară care devine lichidă la temperatura camerei). Contine substante antibacteriene. Prin efectele sale reduce secreţia de sebum, fiind indicat pentru tenul acneic. Acest lucru se datorează faptului că are aceeaşi compoziţie chimică pe care o are şi sebumul creat de pielea noastră în mod natural. Penetrează foarte uşor pielea fiind recomandat pentru pielea uscată şi iritată. Are efecte de catifelare asupra pielii iar părului îi oferă o strălucire superioară. Poate fi folosit cu succes în tratarea psoriazisului, al eczemelor şi dermatitelor.

Ulei de nuci (Juglaus Regia)

Este un ulei consistent cu un gust si un miros deosebit de placute, obţinut prin preasarea la rece a nucilor. Uleiul de nuci este foarte bogat in acizi grasi polinesaturati (linoleic, oleic) cu efect de regenerare, tonifiere si hidratare a pielii uscate, lasand-o catifelata si supla. Acest ulei este deosebit de apreciat si datorita capacitatii de a reduce, estompa ridurile, find astfel recomandat persoanelor cu ten matur.

Ulei de migdale (Amygdalus Communis)

Este un ulei galbui cu un miros characteristic, bogat în proteine, săruri minerale, vitamina A şi B şi acizi graşi esenţiali (palmitic, palmitoleic, stearic, oleic) fiind un bun emolient şi prevenind deshidratarea pielii. Este indicat pentru pielea sensibilă şi delicată. Ajută la tratarea cu succes a iritaţiilor pielii, dermatitelor sau psoriazisului. Dat fiind gradul mare de hidratare şi regenerare al tenului este ideal şi pentru îngrijirea pielii bebeluşilor.

Ulei de struguri (Vitis Vinifera)

Este un ulei extrem de sanatos usor verzui, aproape fara miros si cu un gust usor dulce. Se obtine din semintele de struguri rezultate in urma procesului de vinificatie, prin presare la rece. Contine substante minerale (zinc, cupru, selenium) si vitamina E ce contribuie la cresterea imunitatii organismului si ii confera uleiului proprietati antioxidante, mentinand elasticitatea vaselor sanguine. Contine procianidina – agent de antiimbatranire de 500 de ori mai puternic decat vitamina e si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Uleiul din samburi de strugure este caracterizat de continutul ridicat in acid linoleic (>70%), unul dintre acizii grasi esentiali, datorita caruia este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elsticitatea pielii. Mai contine acid palmitic, palmitoleic, stearic, oleic. Este recomandat persoanelor cu ten uscat sau cu tendinte de imbatranire.

Ulei esenţial de bergamot (Citrus bergonia)

Este un copac asemanator cu portocalul amar. Fructele sale seamana cu niste portocale miniaturale.

Uleiul de Bergamot este racoritor si inviorator, iar asupra sistemului nervos actioneaza ca un tonic revigorant. El este util in caz de stres, iritabilitate, tensiune nervoasa, dureri de cap.

Masat pe zona abdominala, are efecte pozitive in indigestie, colici si dureri gastrice.Ars in candela sau vaporizat in camera are efecte excelente in indepartarea insectelor si a mirosului de fum de tigara.

Calitatile sale racoritoare si invioratoare sunt benefice pentru persoanele suparate, frustrate, foarte critice, foarte pretentioase, care incep sa sufere datorita unor probleme digestive sau probleme ale pielii. Pentru aceasta, se poate folosi sub forma de masaj, baie, sauna, candele, inhalatii.

Se va evita expunerea la soare timp de 12 ore dupa aplicarea pe piele.

Ulei esenţial de eucalipt (Eucalyptus globules)

Eucaliptul este un arbore de origine australiana de dimensiuni impresionante: el poate sa atinga inaltimi de pana la 300 metri.

Are efect inviorator, racoritor,de improspatare, foarte apreciat in cazuri de oboseala. Actiunea sa antivirala se manifesta benefic in infectii respiratorii: raceala, gripa, sinuzita, pneumonie, bronsita. Uleiul de Eucalipt decongestioneaza caile respiratorii si fluidifica secretiile. Se foloseste in inhalatii, candela, masaj local.

Eucaliptul este un remediu important in tratarea artritei. Acest ulei poate fi folosit in infectii genito-urinare ca: cistita, nefrita, leucoree, sub forma de masaj sau bai de sezut.Uleiul de Eucalipt impiedica proliferarea infectiilor si de aceea se poate folosi in herpes, rani, ulceratii, dar si in intepaturi de insecte, sub forma de comprese. Utilizat in candela, Eucalpitul este un excelent antiseptic pentru aerul din camera, fapt util persoanelor care sufera de o infectie contagioasa, sau se afla in convalescenta.

Eucaliptul are un efect calmant asupra starilor emotionale intense, ajuta la intarirea spiritului si la cresterea puterii de concentrare.

Ulei esenţial de fenicul (Foeniculum vulgare)

Feniculul era o planta foarte populara in China antica, unde se folosea ca antidot impotriva muscaturilor de sarpe.

Uleiul de Fenicul are proprietati carminative si stimulante digestive, ceea ce il recomanda in digestie lenta, balonari, colici, constipatie, indigestie pe fond nervos, cat si dupa o masa copioasa. Datorita proprietatilor expectorante este util in bronsita.

Proprietatile diuretice si detoxifiante il recomanda pentru reducerea celulitei sub forma de masaj.

Feniculul este util pentru regularizarea ciclului menstrual, in special cand este insotit de crampe dureroase. Ajuta la diminuarea stresului pre-menstrual, iar in menopauza reduce simptomele neplacute cauzate de fluctuatiile hormonale. Uleiul de Fenicul este potrivit persoanelor care au retineri in a se exterioriza, ceea ce conduce in timp la o lipsa de entuziasm, la frica de comunicare si la teama de experiente noi.

Ulei esenţial de geraniu (Pelargonium graveolens)

Uleiul esential de Geraniu se foloseste in cazuri de constipatie, senzatii de arsura in abdomen, gastro-enterite, diaree, sub forma de masaj pe abdomen.

Prin proprietatile antiinflamatoare este indicat sub forma de bai locale in cistitele insotite de senzatia de arsura in timpul urinarii.

Geraniul este foarte bun si pentru ingrijirea tuturor tipurilor de piele deoarece are efect de echilibrare al secretiilor de sebum; el este antiseptic si antiinflamator util in tratarea acneii si a tenului seboreic; prin proprietatile calmante este recomandat si pentru pielea uscata. Se aplica comprese sau se fac bai de abur pentru ten.

Geraniul este recomandat ca tonic nervos care indeparteaza anxietatea, depresia, stresul si senzatia de "blocaj".

Utilizand acest ulei va veti simti improspatati, relaxati si capabili sa infruntati problemele cu optimism.

Ulei esenţial de ienupar (Junniperus communis)

Principala actiune a uleiului de Ienupar este cea diuretica si cea antiseptica asupra sistemului urinar in cazuri de cistita si litiaza renala.

Uleiul esential de Ienupar favorizeaza eliminarea acidului uric si a altor toxine, fiind cunoscut ca un purificator al sangelui. Astfel, el este util atat in obezitate, retentia de apa, cat si in indepartarea celulitei. Acest ulei este unul dintre cele mai importante pentru tratarea reumatismului si artritei. Este util si in guta sub forma de bai la picioare sau comprese.

Uleiul esential de Ienupar stimuleaza, purifica si intareste spiritul, ajutandu-l sa treaca cu bine peste situatiile schimbatoare. Utilizarea lui va promova o stare de spirit calda si prietenoasa si va stimula capacitatea de a primi si darui caldura si afectiune.

Ulei esenţial de levantica (Lavandula officinalis)

Lavanda este un ulei calmant, sedativ, relaxant. Este util in insomnie, stari depresive, stres, precum si in dureri de cap si migrene. Totodata actioneaza favorabil asupra inimii, calmand palpitatiile si reducand tensiunea arteriala. Uleiul de Lavanda are proprietati antiseptice si antispastice. Prin aceasta este util in problemele sistemului respirator: gripa, bronsita, tuse, pneumonie, laringita. Uleiul esential de Lavanda este benefic in caz de probleme digestive pe fond nervos: colici, indigestie, voma, balonare, diaree.Fiind antiinflamator si antibacterian se poate folosi in cistite, leucoree si alte infectii genitale. Utilizat in candela aduce un miros placut in camera si ajuta la indepartarea insectelor.

Datorita efectului echilibrant si profund calmant, uleiul de Lavanda este indicat persoanelor sensibile, deprimate, stresate si celor care trec foarte usor de la o stare psihica extrema la alta.

Ulei esenţial de melissa (Melissa officinalis)

Uleiul de Melissa este un ulei calmant, foarte util in tratamentul durerilor de cap sau migrenelor Proprietatile antispasmodice au efect de calmant cardiac, reducand palpitatiile. Poate fi utila si in crizele astmatice. Melissa este benefica pentru sistemul digestiv in cazuri de flatulenta, dispepsie, diaree. Efectul racoritor este util in stari de agitatie si nervozitate. Melissa este utila persoanelor hipersensibile si celor care isi exprima emotiile pregnant.

Ulei esenţial de menta (Mentha piperita)

Menta are actiune racoritoare, refrisanta si de stimulare. Menta este un excelent stimulent si tonic general. Ea alunga oboseala pe fond nervos si migrenele.

Menta actioneaza benefic asupra sistemului digestiv, cu precadere asupra stomacului. Are efect detoxifiant asupra ficatului si stimuleaza secretia bilei, ajutand la digestia grasimilor.Asupra sistemului respirator actioneaza ca expectorant.

Menta este foarte potrivita in stari de oboseala mentala, stres, stari depresive.

Ulei esenţial de patchouli (Pogostemon patchouli)

Patchouli este un ulei tonic, stimulant, intaritor, astringent.

Acest ulei are un pronuntat efect antidepresiv asupra sistemului nervos, in stari de stres si anxietate. Pentru proprietatile astringente si antiseptice este indicat a se folosi in tratamentul acneii si al tenului gras. De asemenea este util in tratamentele de prevenire a imbatranirii pielii si a aparitiei ridurilor.

Ulei esenţial de pin (Pinus silvestris)

Uleiul de Pin este un antiseptic puternic, foarte eficient in cazuri de bronsita, laringita, gripa, tuse, raceala; usureaza respiratia si decongestioneaza sinusurile. Proprietatile antiseptice sunt de asemenea benefice asupra infectiilor sistemului urinar. Pentru a trata reumatismul, artrita si nevralgiile se aplica comprese.

Uleiul esential de Pin este foarte bun pentru a improspata mirosul incaperilor. Uleiul de Pin este util in stari de slabiciune si oboseala, debilitate generala.

Ulei esenţial de portocale (Citrus aurantium)

Uleiul de Portocale are o actiune calmanta asupra stomacului, in special in stari de nervozitate si ajuta la digestia grasimilor. Uleiul de portocale are un efect relaxant, dar este mai degraba inaltator, si energizant decat sedativ.

Mirosul sau placut este benefic in stres, tensiune nervoasa, dureri de cap, oboseala.In general, uleiul esential de Portocale este detoxifiant si are efect de curatare si de reducere a celulitei.

Utilizarea lui duce la accelerarea proceselor organice incetinite. De asemenea acest ulei este non toxic, non iritant şi non sensibilizant fiind recomandat cu moderaţie în alăptare şi sarcină.

Ulei esenţial de rozmarin (Rosmarinus officinalis)

Rozmarinul este un ulei cald, tonifiant, care actioneaza favorabil asupra sistemului circulator, stimuleaza inima slabita si este util pentru tratarea tensiunii scazute si a senzatiei de maini si picioare reci. El ajuta la curatarea vaselor de sange. Uleiul de Rozmarin intensifica circulatia sangelui la nivelul creierului, ajutand astfel la cresterea capacitatii de concentrare si la imbunatatirea memoriei.

Prin proprietatile antiseptice si tonice este benefic in cazuri de gripa, raceala, tuse. Uleiul de rozmarin se poate folosi cu succes in artrita, reumatism, si dureri musculare cauzate de: entorse, luxatii, datorita efectului de incalzire la nivelul tegumentelor.

Ulei esenţial de tea tree (Melaleuca alternifolia)

Uleiul esential de Tea Tree este un ingredient frecvent utilizat in sapunuri, deodorante, dezinfectante. Aplicatiile cele mai importante ale uleiului de Tea Tree se datoreaza remarcabilelor sale proprietati antifungice si antivirale, fiind astfel un aliat pretios al sistemului imunitar in lupta cu infectiile virale.

O alta cale de utilizare este in infectiile tractului genito-urinar in: cistite acute si cronice, uretrite nespecifice, herpes genital.

Este eficient contra intepaturilor de insecte, precum si in diferite afectiuni ale pielii: infectii, eczeme, acnee, arsuri (inclusiv cele solare), etc.Uleiul esential de Tea Tree este refrisant si revigorant.

Ulei esenţial de ylang ylang (Canaga odorata)

Esenta de Ylang-ylang are un efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos, favorizand relaxarea. El este util in caz de anxietate, depresie, stres, stari tensionate sub forma de bai, masaj sau candele.

Are un rol important in hipertensiunea arteriala crescuta. De asemenea, este util in caz de palpitatii asociate cu anxietate si panica. Se recomanda utilizarea sub forma de bai sau masaj.

Uleiul de Ylang-ylang are reputatia unui afrodiziac eficace atat pentru barbati cat si pentru femei. Utilizarea lui duce la depasirea inhibitiilor si la crearea unei atmosfere speciale, propice relatiilor de cuplu. De asemenea, poate fi incercat in cazuri de impotenta sau frigiditate. Se poate utiliza in candela si mai ales intr-un masaj exotic, senzual.Uleiul de Ylang-ylang este foarte potrivit pentru persoanele foarte ocupate, care muncesc din greu, adesea in conditii tensionate, chiar stresante si care au foarte putin timp liber. Utilizand Ylang-ylang veti reusi sa va relaxati, veti incepe sa va simtiti mai bine si va va reveni pofta de viata.

Ulei esenţial de lamaie (Citrus Limonum)

Este un ulei esential obtinut prin presarea la rece a plantei (coaja fructului). Are proprietati vitaminizante, antiinflamatoare, hipertensive, aromatizante, bactericide, activator al globulelor rosii, febrifug si tonic cardiac. Este indicat in anemie, circulatie precara, vene varicoase, hipertensiune arteriala, anorexie, litiaza biliara si renala.

Ulei esenţial de salvie (Salvia Officinalis)

Este un ulei esential obtinut prin distilarea cu vapori de apa din planta. Acest ulei esential este un supliment nutritional cu actiune tonica, carminativa, calmanta, antispastica, antiinflamatoare, hipoglicemianta, usor hipotensiva, astringenta, cicatrizanta si antisudorala. Este adjuvant in tratarea afectiunilor vasculare, dischineziilor biliare, inflamatiilor gastro-intestinale, diabetului, bronsitei, nervozitatii, reumatismului.

Ulei esenţial de busuioc (Ocimum Basilicum)

Este obtinut prin distilarea cu vapori de apa a plantei OCIMUM BASILICUM. Acest ule esential actioneaza ca antiseptic intestinal, carminativ, galactogen, diuretic, antiinflamator renal, antiseptic pulmonar, antifungic, febrifug. Este indicat in colici intestinali, balonari, voma, raceala, gripa, afectiuni ale aparatului respirator, cefalee, ulcer gastric, infectii urinare, anorexie, diaree, colita de fermentatie.

Ulei esenţial de lemn de trandafir (Aniba Rosaeodora)

Este un ingredient de baza in produsele cosmetice pentru ingrijirea tenului matur, avand excelente proprietati de stimulare celulara si regenerare a tesuturilor. In aromaterapie este folosit pentru inlaturarea depresiei, a frigiditatii si impotentei.

Proprietăţi terapeutice: anti-depresiv, analgezic usor, antiseptic, afrodisiac, bactericid, deodorant, insecticid şi stimulativ.

Uleiul esential de lemn de trandafir poate ajuta in cazuri de răceală, tuse, infectii, dureri de cap, greaţă şi probleme legate de stres, depresie si probleme sexuale, frigiditate, impotenta.

Este ideal pentru pielea matura sau cu riduri. Reda viata tenului, care-si recastiga elasticitatea si supletea. Calmeaza tenul, fiind util pentru piele sensibila. Stimuleaza regenerarea celulelor şi ţesuturilor,ajuta la întinerirea pielii si netezirea ridurilor.

Ulei esenţial de lamaie verde (Citrus Aurantifolia)

Cunoscut in cultura asiatica pentru calitatile sale antiseptice, azi, Uleiul esential de Lamaie Verde este utilizat pentru efectele sale revigorante si stimulative asupra mintii si trupului. Aroma sa inspira si denota energie pura si elibereaza mintea.

Bogat in vitamine si minerale, Uleiul de Lamaie Verde actioneaza ca un tonifiant, fortificand tesuturile si pielea, ajutand la mentinerea tineretii acestora. In acelasi timp, are o aroma energizanta seducatoare, avand puterea sa stimuleze si sa energizeze simturile.

Ulei esenţial de grapefruit (Citrus Paradisi)

Este un copac asemanator cu portocalul amar. Fructele sale seamana cu niste portocale miniaturale.

Uleiul de Bergamot este racoritor si inviorator, iar asupra sistemului nervos actioneaza ca un tonic revigorant. El este util in caz de stres, iritabilitate, tensiune nervoasa, dureri de cap.

Masat pe zona abdominala, are efecte pozitive in indigestie, colici si dureri gastrice.Ars in candela sau vaporizat in camera are efecte excelente in indepartarea insectelor si a mirosului de fum de tigara.

Calitatile sale racoritoare si invioratoare sunt benefice pentru persoanele suparate, frustrate, foarte critice, foarte pretentioase, care incep sa sufere datorita unor probleme digestive sau probleme ale pielii. Pentru aceasta, se poate folosi sub forma de masaj, baie, sauna, candele, inhalatii.

Se va evita expunerea la soare timp de 12 ore dupa aplicarea pe piele.

Ulei esenţial de brad (Abies Alba)

Uleiul de brad este extras din Abies alba, din cetinile de brad rezultate in urma curatirii de crengi, in procesul exploatarii forestiere.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului de brad sunt: efect antiseptic al cailor respiratorii, calmant, diureic usor, expectorant, revigorant, stimulent general, stimulent al secretiilor mucoaselor, antinevralgic, tonic, astenie generala, oboseala, impotenta, frigiditate.

Acest site folosește cookie-uri pentru o experieță optimă de navigare.

Newsletter

×
Fii la curent cu toate noutățile și ofertele

* E-Mail:

Stocul acestui produs este epuiazat. Lasă-ne adresa ta de email și te anunțăm imediat ce revine în stoc.
Nume
Email
Telefon