
Cum e afectată sănătatea tenului de stilul de viață, de alimentație și de cosmetice? Cum ne păstrăm tenul sănătos indiferent de vârstă?
Deși nu e chiar vitală, frumusețea tenului influențează masiv felul în care ne percepem. O piele a feței netedă și mătăsoasă e buna temelie a unui chip frumos și luminos. Când e vorba despre ten, frumusețea înseamnă, mai mult ca oricând, sănătate!
Și pentru că sănătatea tenului se compune din mai multe măsuri, obiceiuri și străduințe, le vom înșira rând pe rând, începând cu începutul.
Alimentația sau „ești ceea ce mănânci” și efectele asupra sănătății tenului
În cazul tenului, obiceiurile alimentare sănătoase ies la iveală aproape imediat. La fiecare șase săptămâni, stratul de suprafață a tenului este complet reînnoit. E un interval în care noile obiceiuri alimentare vor începe să dea rezultate vizibile.
- Probabil nu te va surprinde faptul că o dietă sănătoasă include în special fructe și legume. Multe. Un obiectiv ideal ar fi cam cinci porții de legume și fructe pe zi pentru a-ți asigura doza optimă de antioxidanți (beta-caroten, luteină, vitamina C) responsabili pentru culoarea plăcută a tenului.
- Dacă vei include porții zilnice nu prea mari de nuci și semințe (de pin, floarea soarelui etc.) vei ajuta refacerea și vei contribui la protecția tenului cu aportul de vitamină E și zinc.
- Pielea își va păstra elasticitatea, flexibilitatea și suplețea dacă o vei ajuta cu niște acizi grași, pe care îi găsești în avocado, nuci, semințe și pește – alături de prețioasa Vitamina E și alți nutrienți de calitate.
- Chiar și cea mai ușoară deshidratare va lovi din plin tenul – acesta va căpăta aspect uscat, obosit și o nuanță gri prea puțin plăcută. De aceea, consumul de apă este esențial în îngrijirea tenului, urmat de alte lichide sănătoase: ceaiuri din plante, diverse infuzii neîndulcite etc.
Din nou despre hidratare. Influența asupra sănătății feței
Însă de data aceasta, va fi vorba despre hidratare din exterior. Ce pui pe piele ca să o hidratezi, să o hrănești, să o odihnești și să o întinerești?
Ingrediente naturale înainte de toate! Chiar dacă le vei aplica pe piele și nu le vei servi din farfurie – toate alifiile cu care iți vei alinta tenul, vor ajunge în cele din urmă în straturi mai adânci și vor lucra de acolo în folosul un chip frumos.
Este esențial să alegi produsele cosmetice pentru ten în funcție de tipul acestuia:
- Pentru ten uscat ar fi potrivite cremele naturale pe bază de ulei de argan, jojoba și susan;
- Pentru ten gras sau mixt, poți opta pentru creme pe bază de ulei de cânepă, pepene, orez, lavandă.
Yoga pentru față și cum îți întinerește tenul
Un al treilea element cheie care susține sănătatea și, implicit, frumusețea tenului este gimnastica. Ați auzit probabil de faimosul studiu, care a demonstrat în decursul a 20 de săptămâni că tehnicile yoga pentru față sunt mai eficiente pentru păstrarea unui ten tânăr și proaspăt, decât chiar intervențiile chirurgiei estetice. Ar fi de ajuns să exersezi 3-4 zile pe săptămână a câte 30 de minute, ca să întinerești văzând cu ochii.
În încheiere țin să vă amintesc că un factor esențial pentru o față luminoasă este zâmbetul și o atitudine pozitivă…
Lasă un comentariu