Scurt istoric

Istoria pastei de dinți naturale poate fi urmărită până la civilizațiile antice care foloseau diverse ingrediente naturale pentru a-și curăța dinții. De exemplu, egiptenii antici foloseau un amestec de piatră ponce zdrobită și oțet de vin pentru a-și curăța dinții, în timp ce grecii și romanii foloseau un amestec de oase zdrobite și coji de stridii.


În Evul Mediu, europenii foloseau diverse ierburi și condimente pentru a-și curăța dinții, cum ar fi salvia, menta și scorțișoara. Cu toate acestea, abia în secolul al XIX-lea a fost dezvoltată pasta de dinți modernă.


Prima pastă de dinți comercială

Prima pastă de dinți comercială a fost făcută de un farmacist britanic pe nume William Colgate în anii 1800. Pasta lui de dinți era făcută din săpun și cretă și era vândută în borcane. La începutul anilor 1900, pasta de dinți a început să fie vândută în tuburi, ceea ce a făcut-o mai convenabilă pentru consumatori.


Sintetic sau natural?

De-a lungul secolului al XX-lea, producătorii de pastă de dinți au început să adauge diverse substanțe chimice sintetice la produsele lor pentru a le îmbunătăți proprietățile de curățare și albire. Cu toate acestea, în ultimii ani, a existat o tendință în creștere către pasta de dinți naturală făcută din ingrediente precum bicarbonat de sodiu, ulei de cocos și uleiuri esențiale.


Astăzi, pasta de dinți naturală este o alternativă populară la pasta de dinți tradițională, deoarece se crede că este mai sigură și mai sănătoasă atât pentru oameni, cât și pentru mediu. Multe paste de dinți naturale sunt, de asemenea, fără cruzime și fără îndulcitori artificiali, conservanți și arome.