Apa bună, pielea ta și hidratarea

Pentru că nu e niciodată în plus să-ți amintești cât de importantă este hidratarea pentru sănătate, energie, bună dispoziție și fericire.

Este un mesaj care se repetă obsesiv, cu diverse recomandări de cantități de apă de băut în fiecare zi, ca să te desfășori optim cu activitățile tale obișnuite, or se pare că stilul de viață modern, care ne-a înghițit cu totul, nu mai presupune hidratarea instinctivă, firească – băutul de apă atunci când ți-e sete. Uneori e nevoie să-ți amintești să bei apă, să te încurajezi, să inventezi trucuri ca să îți atingi norma zilnică de apă necesară funcționării în cele mai bune condiții a corpului și a minți

Dacă faci și tu parte dintre cei care au nevoie de alarmă sau alte semnale sonore ca să-și ia porția de apă, ar putea să te ajute ritualurile. De exemplu, ai putea să-ți propui să bei apă atunci când te trezești, la micul dejun, la prânz, la cină și înainte să mergi la culcare, sau, dacă ești mai disciplinat, să bei câte puțină apă la începutul fiecărei ore active. Comandă-ți apă de fiecare dată când mănânci în oraș – iată un obicei ușor de urmat, pentru care te vei felicita mai târziu.

În plus, uneori senzația de foame poate fi confundată cu setea. Dacă ți-ai propus să-ți corectezi silueta, poate ar fi o idee buna să bei apă atunci când simți că ți-e foame între mese.

Un alt obicei bun, care ar putea să te ajute să nu uiți să te hidratezi, e să porți cu tine întotdeauna un recipient cu apă, pe care să-l poți reumple oricând e nevoie.

Apa este ideală pentru hidratare. Orice alte băuturi pălesc în fața ei, în termeni de eficiență. Dar dacă totuși ți-ar plăcea să-ți bucuri papilele cu gusturi mai variate, ai putea să pui în paharul cu apă o felie de lămâie. Și nu doar gustul e cel vizat de plasarea unui fruct „viu” în apă.

O apă de calitate e cea care se absoarbe eficient la nivel celular şi care susţine în mod optim toate procesele interne, fără a le altera. Ce sursă de apă ai în Natură?  Izvoare, fructe, crudităţi în general, apa de ploaie.   Acestea au un punct în comun pe care nicio apă îmbuteliată nu o are: conţin o cantitate mare de electroni liberi.

Poți afla mai multe detalii despre apă și sursele recomandate în articolul publicat de Ramona Țintea pe blogul ei despre apa din natură.

Totuși când vorbim despre hidratare pe interior și exterior, completă și integrală, nu ne imaginăm neapărat că fiecare pahar cu apă ajunge să-ți hidrateze pielea, așa cum ți-ai dori. Și deși un corp bine hidratat are în general șanse mai bune la o piele mătăsoasă, câteodată e nevoie de ajutoare naturale.

Dintre ajutoare, le amintim pe cele mai populare pentru proprietățile de hidratare.


Apa de Neroli

Din floarea de portocal se extrage uleiul-elixir și apa florală cu nenumărate proprietăți minunate pentru ten și pielea corpului: previne și vindecă vergeturile, întinerește tenul, relaxează pielea și, nu în ultimul rând, o hidratează și îi redă suplețea.

Apa de neroli este recomandată pentru pielea normală sau uscată, matură sau obosită.

Apa florală de trandafir și uleiul esențial din lemn de trandafir

Extras din lemnul de trandafir brazilian, uleiul esențial are proprietăți antiseptice și antibacteriene, pe lângă hidratarea intensă pe care o oferă cu generozitate. Este de neprețuit pentru un ten uscat și tern. În plus, uleiul de lemn de trandafir stimulează celulele pielii.

Apa florală de trandafiri este un hidrolat cu efect antiage preventiv şi curativ. Calmează pielea iritată, redă strălucirea tenului matur şi lipsit de vitalitate, îngrijeşte pielea sensibilă din jurul ochilor, netezeşte şi tonifică pielea, având şi un efect reparator şi cicatrizant.

Apa florală și uleiul de levănțică

Cel mai popular ulei esențial este de mare folos celor cu un ten deshidratat. Mai mult decât atât, uleiul de levănțică e folosit în tratamentul iritațiilor și roșeții asociate pielii uscate, datorită proprietăților sale antibacteriene.

Apa de lavandă este una dintre cele mai populare ape florale, fiind îndrăgită şi de cei mici dar şi de adulţi. Având o multitudine de întrebuinţări, apa florală de lavandă calmează şi catifelează pielea, are un efect cicatrizant şi de regenerare, este antiseptic şi util în ameliorarea arsurilor solare, întepăturilor de insecte şi a iritaţiilor minore.

Tonicele de față, o soluție mai… sofisticată


Tonicele de față realizate din ingrediente 100% naturale pe bază de ape florale și uleiuri esențiale sunt soluția personalizată în funcție de specificul tenului tău. Un tonic de față este foarte delicat, calmează pielea iritată, redă strălucirea și luminozitatea tenului obosit și lipsit de vitalitate, lăsând în urmă un ten proaspăt și radiant.

Tonicele de față de la Endea au deja în spate sute de clienți mulțumiți care le-au incercat și nu au mai renunțat la ele. Este alegerea ideală pentru curăţarea şi îngrijirea tenului de orice fel. Se aplică cu ajutorul unui disc demachiant.