Uleiul de argan – „aurul viu” din livezile Marocului

Uleiul de argan – „aurul viu” din livezile Marocului

Argan-Oil

În  patria lui, uleiul de argan e supranumit „aurul viu”

Asta pentru că e nevoie de multă muncă asiduă pentru a-l obține, dar odată extrase și presate la rece, picăturile prețioase ale uleiului de argan rezolvă o mulțime de probleme. S-ar putea spune că o singură sticluță de licoare marocană ar putea înlocui cu ușurință toate flacoanele și cutiuțele cu alifii din dulăpiorul de la baie – uleiul de argan va avea grijă de ten, corp, păr, unghii, buze și buna dispoziție – este o adevărată minune africană care a devenit foarte populară și pe continentul nostru. Ca să-și păstreze toate proprietățile, acizii grași esențiali, antioxidanții, vitaminele și mineralele, este de primă importanță felul în care este preparat acest ulei – o versiune bio, presată la rece, promite efecte maxime pentru sănătate și frumusețe.

Ulei de argan pentru ten și corp – elixirul tinereții prin excelență

Cel mai des amintit efect al acestui ulei minune, este cel de reducere vizibilă a ridurilor, mai ales dacă tenul a îmbătrânit prematur. Antioxidanții din compoziția sa sunt responsabili pentru refacerea elasticității tenului, dar și pentru aspectul plin și fin al acestuia. În plus, câteva picături de ulei de argan masate pe ten până la absorbție, înainte de aplicarea machiajului, vor conferi feței un luciu discret.
În materie de hidratare , uleiul de argan este de neîntrecut, pentru că acesta hidratează foarte eficient și se absoarbe total fără să îngroașe pielea. Conținutul ridicat de vitamina E și acizi grași din ulei, laolaltă cu proprietatea sa de ulei sec – fără grăsimi care irită pielea sensibilă sau afectată de diverse condiții, îl face foarte potrivit pentru hidratarea naturală a oricărui tip de piele, inclusiv pentru pielea iritata, uscată sau dimpotrivă, excesiv de grasă.

Mai multe despre pielea cu probleme

Cei care se confruntă cu probleme cauzate de tipul de piele foarte uscat, cum ar fi eczemele care lasă pielea aspră și iritată, vor putea aprecia din plin proprietățile uleiului de argan. Vitamina E și acizii grași din ulei repară pielea și o hrănește prevenind aspectul uscat și iritațiile. Ingredientele conținute în uleiul de argan au un efect profund calmant. Aplicând câteva picături de ulei direct pe porțiunile de piele afectate, veți calma imediat senzațiile neplăcute și veți contribui la o vindecare grabnică.
Acneea este, și ea, abordabilă cu uleiul de argan care (spre deosebire de alte produse hidratante care pot accentua acneea) nu conține grăsime și hidratează natural pielea afectată contribuind la vindecarea acestei condiții. Practic, uleiul de argan echilibrează atât excesul de grăsime cât și pielea uscată atenuând vizibil problemele cauzate de aceste tipuri extreme de piele.
Anti-oxidanții din uleiul de argan sunt benefici pentru îmbunătățirea oricăror situații neplăcute sau chiar dureroase: piele iritată, crăpată, deteriorată sau chiar arsă. Proprietățile acestuia vor grăbi vindecarea, vor reduce inflamația și vor calma durerea.
Vergeturile care apar în timpul sarcinii pot fi prevenite eficient cu un tratament regulat cu ulei de argan. Continutul ridicat de vitamina E din acest ulei reface cu mult succes elasticitatea pielii reducând sau prevenind astfel vergeturile. Sunt suficiente câteva picături aplicate pe burtă, sâni și șolduri în timpul sarcinii pentru a evita o mulțime de neplăceri estetice.

Unghii, buze, păr…

Universalitatea folosirii uleiului de argan se confirmă cu ușurință.
Buzele uscate și crăpate pe timp de iarnă se vindecă cu una sau două picături de ulei de argan masate ușor până la absorbție. În plus, buzele își vor păstra aspectul moale și suplu cu un tratament regulat.
Unghiile iși vor îmbunătăți aspectul, se vor întări și vor arăta mai sănătoase dacă vor fi tratate cu ulei de argan pe cuticule în fiecare seara, înainte de somn. Același răsfăț aplicat pe mâini și picioare va avea efecte îmbucurătoare de la primele aplicări.
Aplicat pe păr, uleiul de argan îl face mai moale, mătăsos și lucios. Folosit ca balsam după spălare sau ca agent de stilizare, pe păr uscat, în timpul coafării – acesta va ușura sensibil toaletarea, or părul va fi mult mai ascultător și ușor de aranjat.

Și toate acestea într-o singură sticluță!
Uleiul de argan poate fi folosit cu încredere atât în forma sa pură, cât și în combinație cu alte ingrediente în loțiuni, creme și alte produse cosmetice.ulei-argan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://endea.ro/blog/uleiul-de-argan-aurul-viu-din-livezile-marocului">
Instagram