Ulei de rodie bio. Beneficii. Cosmetice ten și piele.

Ulei de rodie bio. Beneficii. Cosmetice ten și piele.

Prea prețiosul ulei pur din semințe de rodie utilizat în produsele cosmetice

Sunt atât de încântată de acest ulei încât mi se pare că oricum aș începe descrierea lui nu va fi suficient. De aici și numele prea prețiosul ulei de rodie și nu mă refer la preț 😊.

Așadar dacă ești deja familiar cu fructul de rodie și l-ai introdus deja în alimentația ta, înseamnă că știi câte ceva despre proprietățile lui.

Metoda de obținere

Uleiul de față este obținut din semințele fructului prin extracție CO₂. Despre această metodă am mai vorbit dar pe scurt este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metodă garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat. Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului. Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare.

Proprietățile și beneficii

Fiind obținut din semințe nu are același miros ca fructul în sine, dar te asigur că proprietățile sunt acolo. Uleiul este bogat în substanțe antioxidante, polifenoli, fitosteroli și vitamine, nu e de mirare că a devenit recunoscut și apreciat ca activ cosmetic cu multiple virtuți.

Uleiul din semințe de rodie conține o serie de elemente ce se regăsesc rar în uleiurile vegetale utilizate în cosmetică. De pildă acidul punicic (>60%), care conform testelor și studiilor științifice promite:

  • hidratarea, tonifierea și regenerarea epidermei
  • acțiune antimicrobiană și antiinflamatoare
  • îmbunătățirea elasticității pielii
  • diminuarea degradării colagenului
  • reducerea efectelor fotoîmbătrânirii cauzate de expunerea la razele UV.
  • prevenirea formării ridurilor
  • reducerea efectelor negative ale proceselor oxidative

Cu asemenea proprietăți, uleiul de rodie este cu siguranță o alegere bună. Ți-am prezentat proprietățile acestui ulei remarcabil, dar hai să vedem când este recomandată utilizarea lui:

  • aplicații de combatere a ridurilor, anti-age
  • îmbunătățirea elasticității pielii.
  • îngrijirea tenului, gâtului, decolteului
  • revigorarea pielii din jurul ochilor
  • îngrijirea pielii mature, ridate, îmbătrânite
  • regenerarea pielii afectate de factori externi: expunerea la soare, arsuri ușoare, poluare
  • calmarea și repararea pielii afectate de iritații, roșeață, crăpături sau după epilare
  • îngrijirea pielii sensibile

Produse cosmetice naturale în care se folosește

Endea ofera produse cosmetice naturale romanesti, testate pe prieteni si livrate gratuit din 2010

Dacă ți-am atras atenția, atunci te rog să mai ai puțină răbdare să îți prezint și produsele Endea care conțin ulei de rodie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email
Instagram