Sorento este un ulei pentru plajă care are o poveste interesantă de spus. Orășelul Sorento ne-a impresionat în 2005 cu soarele, marea și străduțele înguste.

Eu și Andrea abia ce am coborât din tren pe la 8 sau 9 dimineață că am și scăpat de bagajul de călătorie la gara din Sorento. Apoi, inhalând cu sete aerul sărat de la mediterană, am pornit îmbrăcați lejer, pe straduțele înguste animate de muzică și veselie.

Marea și faleza stâncoasă au fost cele care ne-au oprit din plimbare, și ne-au lăsat cu gura căscată la propriu. Am hoinărit ore în șir pe plajă, printre stânci, înapoi pe străduțele înguste, sau bălăcindu-ne în apa mării.

Spre seara ne-am recuperat bagajul și am luat primul tren de noapte spre Torino. De la geamul compartimentului am aruncat o ultimă privire spre orășelul așezat între stânci și mare.

Opt ani mai târziu, când Andrea a creat rețeta pentru ulei de plajă, am avut mai multe discuții, fără prea multe rezultate, despre un nume potrivit acestui produs de protecție solară. Salvarea a venit amintindu-ne amandoi de cele două săptămâni de hoinăreală cu trenul prin Italia, dar mai ales de ziua insorită de la Sorento.

Acum Sorento (ulei pentru plajă), e nu doar 100% natural cum era și stațiunea Sorento în 2005, dar are și 80% din ingrediente bio. Restul de 20% sunt însă presate la rece.

Cu un astfel de ulei pentru plajă, senzația pe care o simți pe piele după aplicare e de confort, calm și răsfăț. La fel ca cea simțită de noi în 2005.

Și câteva poze de atunci. Calitatea e cauzată în principal de faptul că pozele au fost facute pe film, cu un bătrân aparat rusesc pe nume Smena. Omul din spatele aparatului se poate însă să poarte și el, partea lui de vină.