Trusa de cosmetice și concediul. Naturale, evident!

Trusa de cosmetice și concediul. Naturale, evident!

Ce produse cosmetice nu trebuie să lipsească din bagaj?

După multă așteptare vara a venit în sfârșit. Iuhuuuuuu ce bucurie pentru concediul și vremea bună ce vor urma. Mi se pare că anul ăsta vara s-a lăsat foarte mult așteptată, la un moment părea chiar că iarnă va fi cu noi tot anul 😊.

Unii dintre voi sunteți chiar în vacanță deja, așa că sper că nu am ratat startul dacă vă scriu acum câteva rânduri despre ce cosmetice conține trusa mea de vacanță, de ce produse nu mă pot despărți nici în concediu.

Îmi place foarte mult să călătoresc, iar vara și marea le iubesc în mod deosebit, poate și pentru că sunt fată de vară, născută în luna lui cuptor. Îmi place de asemenea să călătoresc cu bagaje cât mai puține, travel light, cum s-ar zice, chiar dacă foarte des suntem cu cortul după noi. Uneori și la mare mergem tot cu cortul. În Croația, Italia, Portugalia sau Franța sunt niște camping-uri foarte faine, curate, unde nu duci lipsă de nimic. Asta bineînțeles dacă îți surâde ideea de cort așa cum ne surâde nouă.

Protecția solară e importantă mai ales în concediul de vară

Dar să revenim la cosmetice. Încep cu crema cu protecție solară Sunshine care chiar nu avea cum să lipsească. O folosesc deja de câțiva ani buni și nu m-am ars niciodată, bineînțeles respectând orele de expunere la soare. Iar dacă orele 11-16 ne surprind pe plajă suntem cu siguranță sub o umbrelă sau protejați de haine lejere de vară sau măcar o eșarfă.

Urmează crema sau uleiul de corp. Chiar dacă Sunshine îți oferă hidratare din belșug, un ulei de corp care calmează pielea după expunerea la soare este binevenit. Aici aleg Sorento. Nici nu vă povestesc mai multe. Are niște ingrediente absolut minunate, iar parfumul de lemongrass cu lavandă este atât de fresh și revigorant.

Îngrijire facială naturală când ești pe drum

Să trecem la îngrijirea facială. Aici se simplifică mult lucrurile pentru că în concediu nu mă machiez deloc. Bine, m-ați prins, nu mă prea machiez eu nici în rest, dar remember travel light? Așa că vor veni cu mine crema facială Sleeping Beauty și săpunul de față Clayopatra. Uneori se strecoară totuși în trusă și tonicul facial Satine sau măcar o apă florală 😊.

Deo, deo, deodorant nou! Foarte, foarte, super bun!

Poate v-ați întrebat la cât sunt de hotărâtă să am un bagaj miiiiic, dacă voi renunta la deodorant, pastă de dinți sau periuță. Ei, nici chiar așa. Iar despre deodorant vă spun doar că urmează lansarea deodorantului cremă, da cremă. Pandemia ne-a făcut să luăm niște hotărâri necesare, pe care altfel probabil le-am fi amânat la nesfârșit. Nu vreau să îți dau spoiler, dar deodorantul este genial, cel puțin așa ne spun prietenii-testeri.

Părul tău e important mai ales că ai șanse mari zilnic să vezi oameni noi

Nu puteam să uit nici de îngrijirea părului. Poate el are cel mai mult de suferit în concediu, soarele și apa sărată din belșug, îmi usucă părul atât de tare, dar o mască homemade cu uleiuri, vitamine, miere și diverse pudre face minuni la întoarcerea acasă, așa că nu sunt îngrijorată deloc. Având părul uscat, iau cu mine șamponul solid Black Magic sau Spuma Berii și un balsam de păr. Nu știu ce să vă recomand, încă nu am găsit acel balsam de păr care să fie și natural și eficient dar și prietenos cu mediul. Nu-i bai, mai caut, iar dacă l-ați găsit voi, vă rog dați mai departe știrea. Săru’-mâna.

Țânțari și alte gâze? Nu, nu. N-au ei treabă cu noi.

Era să uit de Zmmm, soluția care nu iartă țânțarii. Anul trecut l-am testat în concediul petrecut în Delta Dunării și a fost super ok. Cred că abia ajunși în Deltă l-am apreciat așa cum trebuie.

Geluri de duș nu mai folosesc de ani de zile. În schimb săpun solid cu atât mai mult. Caută unul cu ingrediente naturale că nu îți va părea rău, unde mai pui că salvezi și planetă care e înecată de plastic deja. Săpunul meu preferat este The Magic Potion, dar avem încă 12 în sortiment, sigur găsești unul care să îți placă. De balsamul de buze nu mai amintesc petru că îl am la mine întotdeauna.

Iar tu? Unde îți place să mergi în concediu?

Sigur că puteam să mai iau la mine masca de față sau un serum facial, tenul meu s-ar fi bucurat cu siguranță, dar va fi răsfățat la întoarcere.

Tare m-aș bucura dacă mi-ai povești ce ritualuri ai tu în concediu, ce conține trusa ta de vacanță și care este produsul no.1, de care nu te poți despărți nici în vacanță. Să ai un concediu minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email
Instagram