Experiențe SPA la tine acasă

Experiențe SPA la tine acasă

Activează experiența SPA la tine acasă

Ați auzit de talasoterapie? Este un tratament care face uz din plin de apa și aerul marin și care face față cu succes multor metehne cronice, în special bolilor reumatice. Mare parte din succesul acestei abordări se datorează desigur sărurilor marine! Așadar sarea de mare și-a dovedit eficacitatea în cazuri mult mai dificile decât cele pe care am vrea să le expunem aici, dar e bine de știut că vastele efecte terapeutice ale sărurilor marine sunt de netăgăduit.

Deci care e secretul?

Punctul forte al sărurilor marine este conținutul de minerale esențiale, provenite din apele primordiale ale planetei noastre. Pe lângă magneziu și potasiu, minerale super-benefice care se absorb în organism la o expunere adecvată, sărurile mai conțin sodiu, calciu, fier, cupru, zinc și altele. În plus, combinația de minerale și alte elemente terapeutice ale sărurilor marine este asemănătoare cu cea din celulele pielii – pentru care sărurile marine sunt ingrediente perfecte pentru produse cosmetice și terapeutice naturale.

Ar mai fi de menționat aici că felul în care sunt extrase și procesate sărurile, este unul prietenos cu mineralele benefice conținute de acestea. Astfel, o baie îmbogățită cu săruri marine se apropie, din punct de vedere terapeutic, cu o baie în mare – minus briza și talazurile care se sparg de stânci!

Nu vă promitem valuri și pescăruși, dar vă propunem o experiență Spa veritabilă

Am ajuns la aspectul care ne interesează cel mai mult. Printre beneficiile la îndemână ale sărurilor minerale, se numără efectul de sublimă relaxare! Esențial e să adaugi niște Sare de baie – Relaxare în apa călduță curgătoare, iar decorul și elementele ajutătoare sunt limitate doar de fantezie! Se pot folosi concomitent uleiuri esențiale pentru aromaterapie, uleiuri pentru masaj subacvatic, muzică în surdină etc. Răsfățul se încheie cu un halat de baie moale și pufos și sentimentul de destindere și împrospătare. Este o experiență care chiar ar putea face diferența pentru cei mai mulți dintre noi, cei prinși în ritmuri alerte și haotice.

Beneficiile apei marine au fost descoperite de pescarii din epoca lui Hippocrate, care recurgeau la efectele ei terapeutice pentru a-și vinedaca rănile de pe mâini și a domoli durerea musculară din brațe și picioare, dar și crampele musculare. Mușchii inflamați și tensionați după un efort susținut pot fi ajutați de o baie cu Sare de baie mușchi inflamați înainte de un somn odihnitor, de refacere.

Sarea de mare are un efect de calmare și soporific notoriu, care contribuie la un somn adânc și odihnitor, dar, la nevoie, efectul poate fi inversat!

Sarea de baie – Tonifiere face uz de proprietățile sărurilor în ceea ce privește îmbunătățirea circulației sângelui cu efect imediat de tonifiere și revigorare.

Spa cu sapun natural cu sare de mare
Spa cu săpun natural cu sare de mare

Beneficii pentru piele

Sarea de mare este un remediu foarte generos pentru diverse condiții ale pielii. Atunci când echilibrul fragil dintre mineralele din compoziția pielii este încălcat, apar simptome precum piele uscată, opacitate, iritații, pete și umflături. Sarea de mare, folosită sub forma unui săpun natural, de exemplu, poate înlătura aceste neplăceri. Cum am menționat mai sus, concentrația de minerale din sarea marină este aceeași cu cea din corpul uman, iar expunerea la sare ajută la restabilirea echilibrului de substanțe minerale la nivelul tenului. Sarea de mare protejează, revigorează, detoxifică și hidratează pielea fiind astfel unul dintre cei mai fideli aliați ai organismului uman. Toate lucrurile bune, printre care viața insăși, vin dinspre mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email
Instagram