Despre colagen. Beneficii și utilizare în cosmetice sau creme antirid

Despre colagen. Beneficii și utilizare în cosmetice sau creme antirid

Pe scurt despre colagen și de ce să îi dai atenția cuvenită

  • Ce este colagenul? Colagenul de origine vegetală
  • Relația dintre necesarul de colagen din organism și vârsta
  • Colagenul utilizat în cosmetice naturale vegane și cremele antirid
  • Tipuri de colagen și mod de administrare

Ce este colagenul?

Poate nu știai, dar colagenul este o proteină ce se regăsește în mod natural în dermă, fiind responsabilă de structura și rezistența matricei extracelulare, de care depinde fermitatea și elasticitatea pielii. Dar pe lângă rolul esențial de a susține structura pielii noastre, mai are câteva funcții la fel de importante, începând cu ligamentele, mușchii, cartilajul de la nivelul articulațiilor până la pereții vaselor de sânge sau membrana intestinală. Un nivel scăzut de colagen duce la dureri articulare, musculare, afectează mobilitatea, dar poate avea și simptome precum diareea, constipația sau absorbția deficitară de nutrienți. Nu în ultimul rând unghiile fragile și părul casant pot fi tot semne al unui deficit de colagen.

Relația dintre necesarul de colagen din organism și vârsta

Până la vârsta de 20 de ani suntem în siguranță, dar după aceea rezervele de colagen încep să scadă, lucrul care se și vede prin apariția primelor riduri, la început doar sub forma unor linii fine. Poluarea, razele UV sau un stilul de viață pot să accelereze acest proces.

În jurul vârstei de 40 de ani e momentul să acordăm mai multă atenție îngrijirii tenului, deoarece o simplă hidratare poate nu mai este suficientă. Cremele îmbogățite cu colagen și alte ingrediente active cum ar fi de exemplu acidul hialuronic, alături de un stil de viață sănătos pot avea rezultate remarcabile. Fumatul și expunerea excesivă la soare sunt de asemenea factori care ne sabotează.

Colagenul utilizat în cosmetice naturale vegane și cremele antirid

Deși nu vă pot ajuta în ceea ce privește renunțarea la fumat sau expunerea la soare, pot să vă recomand câteva produse de îngrijire facială care conțin pe lângă alte ingrediente bune și colagen.

La Endea am ales să folosim colagen vegetal, pentru că ne plac produsele vegane și pentru că tehnologia din ziua de azi ne permite acest lucru. Colagenul vegetal este compus din glicoproteine extrase din drojdie nemodificată genetic, având proprietăți similare colagenului prezent în mod natural în piele.

Astfel colagenul:

  • are capacitatea de a forma la suprafața pielii o peliculă fină, care ajută la păstrarea nivelului optim de hidratare, contribuind în același timp la sporirea supleții și elasticității cutanate.
  • sporește confortul pielii, netezește și catifelează tenul, încetinește apariția ridurilor.
  • este ideal in îngrijirea tenului matur, ridat, a zonei ochilor, tratamente anti-aging

Produsele cosmetice naturale dezvoltate în atelierul Endea pe bază de colagen sunt cremele de față (Snow White și Sleeping Beauty), masca de față Expression, tonicul facial Satine, crema de mâini cu coenzima Q10, aloe vera și panthenol – Tenera sau Serum H (ser facial antirid cu acid hialuronic, acerola și acmella).

Tipuri de colagen și mod de administrare

Și dacă am reușit să te conving dar vrei totuși mai mult, află că exista colagen care poate fi administrat și pe cale orală. Este de mai multe tipuri în funcție de zona vizată. Cel mai des întâlnite sunt tipurile I, II și III. Colagenul de tip I și III este recomandat pentru fortificarea pielii, tendoanelor, oaselor iar cel de tip II pentru întărirea cartilajului.

PS: am uitat să menționez cel mai important detaliu. Indiferent de vârsta pe care o ai, cea mai la îndemână arma a ta este zâmbetul. Folosește-l cât de mult și cât de des poți. Nu de alta dar mai e și gratis și contagios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email
Instagram