Ce folosesc la masaj, cum se face și ce beneficii are?

Ai avut o zi luuuungă la serviciu, parcă nu se mai termina, totul trebuia rezolvat acum și aici?

Deși te-ai dus la munte să te relaxezi, ultima drumeție parcă te-a lăsat fără nici un strop de energie?

Ora de aerobic sau spinning a fost atât de intensă încât nu mai vrei să faci nici un pas, dacă s-ar putea te-ai teleporta direct acasă în pat?

Da, da și da, știu cum e, been there done that.De fiecare dată când te simți epuizat, stors de energie, o ședința de masaj poate face minuni. Dar știai că nu doar mușchii corpului pot beneficia de masaj? Da, masajul cosmetic este dedicat feței și mai jos vreau să îți prezint câteva informații despre masajul cosmetic.

Ce este masajul cosmetic? Care e scopul lui?


Masajul cosmetic se realizează pe față, gât și decolteu și întotdeauna pe o piele curată, demachiată. Alternând mișcările mângâietoare, de alunecare cu cele energice, vibratorii, masajul cosmetic facilitează întinderea cremei sau a serumului folosit și pătrunderea acesteia și a substanțelor active în piele. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care recomandăm masajul cosmetic. Scopul masajului este:

  • de curățare, de decongestionare, îndepărtare a celulelor moarte și de curățare a porilor
  • de activare a circulației sanguine, deci o mai bună hrănire și hidratare a pielii
  • relaxare / tonifiere a sistemului muscular
  • relaxare a sistemului nervos
  • catifelare
  • stimulare a glandelor sebo-sudorale
  • îmbunătățire a respirației pielii

Cine face masaj cosmetic și cum?

Este important ca persoana care efectuează acest masaj să fie bine instruită, deoarece tipul masajului cosmetic și durata musajului se aleg ținând cont vârstă, starea psihică și evident de tipul de ten al clientei/clientului. Cele mai multe tipuri de ten beneficiază de masaj facial obișnuit, în care alternează mișcările lente cu cele energice, o anumită perioadă de timp, dar tenul acneic are nevoie de un masaj mai special, cu pudre medicamentoase. Poți folosi cremele și serumurile faciale pentru masajul cosmetic.

Ce este „face yoga”

Și să îți mai spun și de „face yoga”, care este o colecție de mișcări ale mușchilor feței cu scopul de a-i tonifia, de a-i întineri. Așa cum îți menții în formă tot restul corpului făcând diverse exerciții de yoga, la fel poți face și cu fața ta. În timp ce mușchii corpului sunt utilizați pe parcursul zilei la diverse activități, fără să băgăm de seamă, mușchii feței nu sunt atât de norocoși. Cu ajutorul exercițiilor de face yoga putem îmbunătăți starea acestora. La o simplă căutare pe google puteți găsi seturi de exerciții care dacă sunt efectuate cu regularitate pot avea reale efecte de întinerire.