Ape florale bio, 100% naturale si fără conservanți

Ape florale bio, 100% naturale si fără conservanți

Ape florale 100% bio, fără coservanți

Vară fiind cred că acum e cel mai potrivit moment să vă povestesc puțin despre ape florale. Trebuie să recunosc că sunt mare fan și până acum mi-au plăcut toate cele care mi-au trecut prin atelier. Le folosesc cu drag ori de câte ori am ocazia, mai ales că noi nu folosim deloc apă distilată în produsele Endea, mai puțin la săpunuri și șampoane evident. De-alungul timpului am încercat apa de mentă, tei, rozmarin, hamamelis, trandafir, preferata mea neroli și bineînțeles apa de lavandă. Am hotărât să păstrez doar 4 dintre cele enumerate și despre ele vă scriu mai jos.

Apa de hamamelis (hamamelis virginiana flower water)

Se obține prin distilarea părților aeriene ale arbustului cu același nume, ce crește în America de Nord și Canada. Are un miros caracteristic erbaceu, dar plăcut în același timp. Americanii îi mai spun witch hazel, adică alunul vrăjitoarelor. Este o apă florală potrivită pentru toate tipurile de ten, în special tenul mixt/gras, dar întregul corp poate beneficia de pe urma acestui hidrolat. Hai să vezi de ce am ales să folosesc această apă florală în produsele Endea:

 • este astringent, micșorează porii
 • atenuează cearcănele și pungile de sub ochi
 • ajută la curățarea pielii și îndepărtarea impurităților
 • stimulează microcirculația și sporește fermitatea pielii
 • are efect de tonifiere, reduce senzația de picioare grele, ameliorează edemele și varicele

Poți folosi ape florale de hamamelis ca un tonic facial astringent și purifiant, dar poți să îți masezi și picioarele obosite după o zi de lucru, iar dacă ai puțină argilă verde la îndemână poți să îți prepari și o mască facială.

Dacă ți-a atras atenția această apă florală poți să o achiziționezi de la Endea, iar alte produse care conțin hamamelis ar fi:

 

Apa de lavandă (lavandula angustifolia flower water)

Cred că lavandă nu mai trebuie prezentată nimănui, dar la fel mai cred și că e o plantă love it or hate it, sper totuși că mai mult love it 😊.

Se obține prin distilarea florilor de lavandă, fiind un produs secundar al procesului de obținere al uleiului esențial. Apa florală de lavandă are un miros dulceag cu note ierboase, mirosul fiind puțin diferit față de cel al uleiului esențial. La fel ca apa de hamamelis și cea de lavandă este recomandată tuturor tipurilor de ten, dar cel mai mult se bucură tenul mixt/gras de proprietățile ei, pe care ți le enumăr mai departe:

 • tonifiează și revigorează pielea
 • astringent
 • atenuează roșeața, arsurile solare, iritațiile
 • calmează pielea fiind ideală pentru îngrrijirea pielii delicate, sensibile și a copiilor
 • calmează pielea după ras sau epilat
 • cicatrizează și regenerează pielea afectată de răni și arsuri ușoare, mușcături de insecte, arsuri solare,
 • curată pielea și scalpul

Dacă te întrebai cum folosești ape florale de lavandă, răspunsul e simplu: prin pulverizare direct pe pielea sau pe scalpul curat. Poți folosi și o dischetă de bumbac pentru efectuarea unui masaj. Iar cu puțină argilă îți poți face și o masca facială.

Apa florală de lavandă poți să o achiziționezi de la endea.ro, iar alte produse care conțin acest hidrolat ar fi:

Rocky Iceberg – aftershave

Snow White – crema facială pentru ten mixt/gras

Satine – tonic facial

Azai, Cashmere – deodorante roll-on

Zmmm – soluție repelentă împotriva insectelor

Tenera – cremă de mâini naturală

 

Apă de trandafir (rosa damascene flower water)

Apa de trandafir este una foarte îndrăgită atât de mine cât și de clienții Endea. Se obține în urma distilării uleiului esențial și poate nu știai dar pentru 1 kg de ulei esențial sunt folosite aprox. 4 tone de petale de trandafir de Damasc, care deși este nativ în Siria azi se cultivă preponderent în Bulgaria, Maroc și Turcia. Pe lângă parfumul ademenitor de care se pot bucura toate tipurile de ten, apa de trandafir mai are și proprietăți remarcabile antirid, așa că nu e de mirare că am inclus-o și noi în crema de față Sleeping Beauty în serumul facial antirid cu acid hialuronic sau tonicul facial Satine. Și nu e doar atât, că mai are și alte proprietăți:

 • este tonifiant, revigorant
 • este astringent
 • contribuie la regenerarea pielii
 • atenuează roșeața și catifelează pielea
 • este ideal pentru îngrijirea tenului obosit, lipsit de vitalitate, fermitate sau obosit

Se aplică la fel ca un toner, prin pulverizare direct pe piele, gât sau decolteu (după curățarea pielii) sau pe o dischetă demachiantă. Prin combinarea cu argilă se poate obține o masca facială foarte eficientă,

 

Apa de neroli (citrus aurantium amara flower water)

Poate că v-am mai spus că apa de neroli este preferata mea. Are un parfum de care nu mă pot sătura. Acasă avem un lămâi care în fiecare an când înflorește (și asta se întâmplă uneori în ianuarie) îmi umple camera de un miros încântător exact ca cel al apei de neroli. Portocalul amar (neroli) la fel că lamaiul are flori albe din care se extrage un ulei esențial foarte prețios, și ca produs secundar al distilării se obține și apa de neroli. Și nu e doar mirosul extraordinar că și proprietățile hidrolatului sunt pe măsură:

 • regenerează și catifeleaza pielea
 • sporește luminozitatea și strălucirea pielii
 • este ideal pentru îngrijirea tenului tern, palid, lipsit de vitalitate
 • calmează pielea, fiind recomandată în îngrijirea pielii delicate, fragile, sensibile, inclusiv cea a copiilor
 • datorită proprietății antirid se recomandă folosirea apei în rutina de îngrijire a tenului matur, îmbătrânit, ridat

La fel ca apa de trandafir și apa de neroli se folosește că un toner facial. Se aplică prin pulverizare direct pe față, gât sau decolteu (după curățarea pielii) sau cu ajutorul unui disc demachiant. Dacă ți-am stârnit curiozitatea să știi că găseșți produsul pe endea.ro sau alături de alte ingredient în crema facială Sleeping Beauty sau tonerul facial Satine.

 

Iar dacă ești din Oradea găseșți toate produsele mai sunt menționate în cadrul magazinului Despachetăria Ono.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email
Instagram